Terugblik Kunst en Design Verkoop

Terugblik Kunst en Design Verkoop

‘Van heel fraai tot volstrekt onbegrijpelijk’: dat was één van de reacties in het gastenboek van de Kunst en Design Verkoop die ik op 12 november 2016 organiseerde. Gezien de vele positieve reacties en de geanimeerde sfeer was het een geslaagd evenement. Een van de bezoekers, Anne-Marie Speijers, schreef de volgende recensie:

 

KWALITEIT EN DIVERSITEIT OP KUNST- EN DESIGNVERKOOP

Dit najaar organiseerde Ineke de Vries voor de tweede maal een kunst – en designverkoop in de Diaconessenkerk aan de Izaäk Evertslaan (12 november). Kunstenaars uit heel Arnhem presenteerden er een mooie selectie uit hun werk. Wat opviel was de kwaliteit en diversiteit, die De Vries dit jaar bij elkaar wist te krijgen.

Een sterke vertegenwoordiging van schilders, waaronder Wies Jansen, die wederom een mooi en betaalbaar aanbod van realistisch werk met soms een surrealistisch thema exposeerde. Van Corry van den Hurk zagen we een kleurige meer gestileerde werkelijkheid. Lex Loman toonde ons enkele indringende portretten.

Keramiek was met vijf exposanten dit jaar goed vertegenwoordigd. Ik zag onder andere werk van Monique Schrage, ingetogen tere schalen van Jacqueline Leyenaar en zeer toegankelijke interieurobjecten van Christa Kerbusch.

De collages van Loes van Schaaijk tonen prachtige verstilde kunst. Met hout, karton en papier geeft ze in structuur, kleur en compositie haar beleving van de natuur weer.

De samensteller heeft er goed aan gedaan toegepaste kunst en design toe te voegen. Mooie tassen van Dorine Scheijmans en Margriet Elbersen, subtiele dessinontwerpen van Karoline van Mensvoort toegepast op zijden sjaals, maar ook in portretten en dierfiguren. Prachtig. Dieter Volkers verraste met originele lichtobjecten voor het interieur.

Volgend jaar weer alsjeblieft.

Anne-Marie Speijers

 

Foto’s zijn te zien op de website van de Burgemeesterswijk

 

6 Comments

 1. Loets Tielens · 15 november 2016

  Wat ziet het er allemaal weer mooi uit, Dank Ineke!!!

  Reply
 2. Andrea · 15 november 2016

  Ineke, wat doe je dat weer fantastisch! Volgend jaar weer? Graag!

  Reply
 3. Elisabeth · 15 november 2016

  Inspirerend, zoveel moois alleen uit Arnhem!

  Reply
 4. Francis Knoop · 15 november 2016

  Ineke: maximaal op alle fronten!

  Reply
 5. Willemijn en Wouter · 15 november 2016

  Erg leuk! Mooi initiatief!

  Reply
 6. Margaret Dalman · 15 november 2016

  Weer genieten van al dat moois! Die gitaarmuziek ook lekker!

  Reply

Leave a reply