Weer Kunstverkoop in Wijkcentrum Bakermat

Weer Kunstverkoop in Wijkcentrum Bakermat

Na een onderbreking in 2020 zal nu de zesde editie van de jaarlijkse Kunstverkoop in de Bakermat (voorheen de Diaconessenkerk) weer doorgaan op zaterdag 13 november 2021. Op deze verkoopexpositie is werk te zien van  dertig kunstenaars waarvan de helft nog niet eerder deelnam aan deze Kunstverkoop. De kunstenaars exposeren met een bijzonder gevarieerd aanbod, in diverse disciplines. .
De feestdagen in december zijn een mooie gelegenheid om jezelf, je familie, of je vrienden eens te verrassen met een origineel kunstwerk.

De Kunstverkoop is op zaterdag 13 november van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken in de Rembrandtzaal van Wijkcentrum Bakermat, Izaak Evertslaan 11 in Arnhem,

Tegelijk met de Kunstverkoop vindt in de Van Goghzaal van de Bakermat de eveneens jaarlijkse boekenmarkt plaats.

 

Deze keer tonen de volgende kunstenaars hun werk:

Marian Bakker

Rijksacademie Amsterdam van 1981- 1984, afdeling Visuele Communicatie. Tot 2009 heb ik gewerkt als freelance fotograaf en kunstenaar. Voor deze verkooptentoonstelling ben ik begonnen aan een ‘nieuw’ project: ‘Waterspiegeling’ – analoge fotografie uit 1988 aangepast aan 2021 met digitale middelen. Welke dromen en fantasieën komen er aan de waterkant boven drijven? Spookschepen – feestboten, vliegende vissen en vlinders, kleurrijke vlaggetjes en stootkussens, aangetaste en uitgerekte zelfportretten, zeemeermin van de vliegende vissen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Marian_Bakker

 

Beatrijs van den Bos

Beatrijs van den Bos laat haar nieuwe uitgave; ‘Boekjes in Boek’ zien. Een bundeling van haar getekende dagboeken. Het boek is op 13 november te koop voor een extra voordelige beursprijs. Ze verkoopt ook originele ‘dagboek’tekeningen, zelfgebonden en beschilderde notitieboekjes, en haar nieuwste landschapsschilderingen.

https://beatrijsvandenbos.nl/

 

Adri van den Beukel

Adri schildert, maakt grafiek en collages, en beelden van papier-maché. Een thema is het menselijke dier, de dierlijke mens. Inspiratie de alledaagse mythologie van de krantenfoto, een vreemde lichaamshouding of speciale lichtinval. Een ander thema de intimiteit van het huiselijke; het niet-religieuze, aardse relikwie. Zoals de geschilderde oude mesjes op gebruikte houten snijplankjes.

https://www.facebook.com/people/Adri-van-den-Beukel/100011338448778/

 

Cees Duijm

Nu de kinderen het huis uit zijn, heb ik weer tijd om me bezig te kunnen houden met tekenen, schilderen en fotografie. Mijn aandacht ligt nu vooral bij het maken van inkttekeningen, waarbij ik aan het experimenteren ben met diverse soorten papier, karton en hout in combinatie met inkt en acrylverf. Ik woon en werk in Arnhem.

https://www.art-c.nl/

 

Marike Farenhorst.

Marike Farenhorst (Vlaardingen 1957) woont al meer dan 40 jaar in Gelderland.

Een opleiding mode deed zij aan de Kunstacademie in Arnhem. In de theaterwereld heeft zij ruim 12 ½ jaar genoten van het ontwerpen en maken van kostuums, decors en grimes, waarna zij kwam te werken op de Vrijeschool Zutphen waar zij Textiele Werkvormen doceert.

Textiel is haar ding en dat neemt zij mee in wat zij maakt als Beeldend Kunstenaar. Marike  noemt haar werk dan ook ‘met textiel’. Of het nu gaat om portretten, landschappen of keramiek, er wordt altijd iets van textiel bij in verwerkt. Dit vaak kwetsbare materiaal weerspiegelt de inhoud: haar werk gaat over intimiteit en kwetsbaarheid en een zoektocht naar innerlijke rust. Zij wil in staat zijn om dwarsverbanden te kunnen leggen, nieuwe materialen te ontdekken of te verbinden. Verbinden is een cruciaal woord in het beeldende werk voor haar en textiel de rode draad.

Tijdens de Kunstverkoop neemt zij keramiek mee.

www.marikefarenhorst.nl

 

Jouke Hoogland

Na jaren (1964 … 2015) als ontwerper te hebben gewerkt ben ik eindelijk gaan schilderen. Was ik maar eerder begonnen. Wat een plezierige bezigheid is dat.

Ik begon met het schilderen van vogels die zich tegen het raam van mijn atelier dood hadden gevlogen. Dood dus stil lagen ze voor mij. Later toen de vogels op waren ben ik aan de straatgezichten (Streetviews) begonnen. Alles in olieverf en groot. Gent en Parijs waren de eerste later volgden er nog meer, twaalf totaal. Af en toe schilderde ik ook het ‘nieuws’. Zaken waar ik mij boos over maakte. Portretten schilder ik in aquarel meestal in opdracht. De StreetViews doe ik ook nog steeds maar een paar jaar geleden ben ik begonnen met experimenteren met pigmenten. Het resultaat wil ik graag eens tonen aan een groot publiek.

Naast het schilderen heb ik ook het verzetsmonument in Arnhem ontworpen.

https://madebyjouke.com/

 

Xiaoling Huang

Xiaoling Huang is geboren in China en heeft gestudeerd aan de Kunstacademie in Stuttgart. Ze gebruikt verse bloemblaadjes om dagelijkse objecten te verpakken. Bloemblaadjes vormen tevens inspiratie voor schilderijen. Zo ontstaat een unieke vorm van stilleven fotografie en schilderkunst.
Sinds 2020 begon ze online tekenles te geven en heeft ze veel voorbeeld-kunstwerken gemaakt. De meeste zijn aquareltekeningen en acrylschilderijen. Deze werken hebben verschillende thema’s en dienen als voorbeeld voor haar studenten van over de hele wereld.

https://www.xl-art.com/

 

Maria van Hunnik

Maria van Hunnik maakt vlot opgezette abstracte schilderijen. Het proces begint met een leeg doek en het opzetten van vormen. Zij werkt laag op laag voornamelijk met acryl maar ook met olieverf. De kleuropbouw is heel belangrijk. Al doorwerkend ontstaat het schilderij, soms komen er onverwacht figuren tevoorschijn en dat beschouwt zij als een cadeautje! Kunstenaars die haar inspireren zijn Willem de Kooning en Jasper Krabbé. Haar motto is: “Go outside every day, miracles are waiting everywhere”.

https://www.instagram.com/mariavanhunnik/

 

Wies Jansen

Opleiding Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Antwerpen. Prijs: Piet van Engelen. Wies Jansen exposeert een serie kleine olieverven die zij door de jaren heen heeft gemaakt. Zij volgde de kunstacademie van Antwerpen cum laude, heeft haar hele leven geschilderd en veel geëxposeerd.

https://www.onlinekunstenaars.nl/overzicht/wies-jansen

 

Marlies Kamping

Ik schilder en teken vanuit een gelaagdheid zowel met kwast als in het denken op zoek naar een zekere transformatie die je in beeld kan neerzetten.

http://marlieskamping.nl/

 

Marly Kruytzer

Marly Kruytzer ziet het menselijk lichaam als een prachtige sculptuur waarop zij haar versierdrang kan uitleven. En dat doet zij met haar hoofd- en halssieraden. Inspiratie voor haar werk vond zij in de kostuumgeschiedenis, met name in de molensteenkraag. Denk aan Rembrandts nachtwacht. Haar kragen zijn van het fijnste zilver-, goud- of gecoat koperdraad en ze zijn alle met de hand vervaardigd. Zo ontstaan lichte, hechte structuren.
Het Museum voor Moderne Kunst Arnhem kocht in 2001 een arm-beensieraad nr. 012 en in 2004 hoofd-halssieraad Delft nr. 015.

http://www.marlykruytzer.nl/

 

 

Anne Luchies

Anne Luchies studeerde aan ArtEZ en is illustrator, infographic designer, visueel ontwerper. Ruim twintig jaar zit ze in het vak. Ze maakt onder meer illustraties en infographics voor zorginstellingen, woningcoöperaties, tijdschriften, vakbladen, folders, gebruiksaanwijzingen, stripjes, kranten en websites. Die kunnen zeer technisch zijn, maar ook heel vrij. Handmatig en met computer of een mix er van. In een frisse en heldere stijl.

In het vrije werk een passie voor het maken van monotypes. Regelmatig is Anne in de dierentuin te vinden om dieren te schetsen. De knokige vormen van de gazellen, heupgewrichten, horens en de beweeglijkheid van de dieren, maken elke sessie weer tot een goede inspiratiebron voor zowel het illustratiewerk als het vrije werk. Herten, Bantengrunderen of bijvoorbeeld sperziebonen in ranke lijnen met potlood, inkt en acryl. De structuren en ondergronden in inkt doen soms denken aan prehistorische rotstekeningen. Vooral als ze op bruin papier gedrukt zijn. De monotypes zijn er in groot en mini-formaat (ook bekend van Pakjekunst).

https://www.anneluchies.nl/Illustratiestudio_Anne_Luchies/Welkom.html

 

Petra Lunenburg

Petra (Nijmegen 1974) is mode-illustrator en kunstenaar laat werk zien op papier. Er zullen originele tekeningen alsook reproducties worden getoond.

Vaak ligt een opdracht ten grondslag aan haar werk, die soms uitmondt in autonome series. Ooit begonnen en afgestudeerd in Arnhem aan ArtEZ als modevormgever, heeft ze zich uiteindelijk gericht op het tekenen binnen het modeveld.

Belangrijkste aspecten in het werk van Petra zijn haar lijnvoering en beweging van het menselijk lichaam. Ze werkt in lagen, met oliepotlood en acrylverf.

Petra Lunenburg werkt als freelancer recentelijk in opdracht van onder meer Het Nieuwe Instituut, SHOWstudio (Londen) en ELLE magazine. Ook doceert ze het vak mode-illustratie aan de Akademie Vogue in Amsterdam en zo nu en dan is ze bij ArtEZ als gastdocent te vinden.

https://petralunenburg.com/

 

Mirela Marinescu

Mijn werk is een mix van technieken in verschillende disciplines en ik ben niet bang om te experimenteren. Mijn inspiratie komt van de natuur, gebouwen en mijn omgeving. Tijdens de coronalockdown heb ik cyanotypie ondekt en deze techniek gebruik ik in mijn laatste werk. Deze combineer ik weer met andere printtechnieken en collage’s wat mij helpt om meer lagen, effecten en diepte te creëren.

https://www.mirelamarinescu.com/

 

José Middelkoop

In Atelier MOOZ worden mooie mozaïeken gemaakt. José Middelkoop maakt eigen creaties van kleuren, vormen, thema’s met een persoonlijk verhaal als leidraad. Het werken in het basisonderwijs en de liefde voor de COBRA-groep is de inspiratiebron voor haar kunstwerken.

http://ateliermooz.nl

 

Madelon Overbeek

Kunstakademie Arnhem , plat en (meest) ruimtelijk werk , schilderdocent.

De onderwaterwereld fascineert mij. Kwallen doken de afgelopen 20 jaar regelmatig op in mijn werk; met steeds andere materialen wil ik het geheimzinnige en sierlijke van deze wezens uitdrukken. Hierbij gebruik ik onder andere koud porselein, papier maché en textiel . Ook de formaten variëren (2 tot 50 centimeter); de kwallen die ik vorig jaar maakte leken op het coronavirus…

Ik blijf zoeken.

 

Ingeborg Panjer

Geïnspireerd door architectuur, grafische vormgeving en de natuur om zich heen, maakt Ingeborg werk waarin de illusie van ruimte in minimale composities van licht en kleur zijn gevangen. In haar geometrische schilderijen bewegen vlakken transparant over elkaar heen, of lijkt de afbeelding tijdens het kijken ineens vanuit een ander perspectief te ontstaan.

Ingeborg stuurde af aan de Aki, grafische vormgeving, en legde zich na haar studie steeds meer toe op tekenen en schilderen. Naast een voorliefde voor geometrische abstractie, maakt ze ook ruimtelijk en figuratief werk. Meer hiervan is te zien op https://www.instagram.com/i.panjer/

https://ingvorm.weebly.com

 

Edwim Peters

De Veluwse Primitieven is de verzamelnaam van het grafische werk van Atelier Edwim Peters. Het zijn houtsneden met als voornaamste motieven de stad, theater & Japanse houtsneden. Atelier Edwim Peters werkt aan vrije grafiek maar ook in opdrachtEdwim Peters (1965) werkt en woont in Arnhem. Hij voltooide in 1989 de opleiding voor goud- en zilversmeden aan de Vakschool Schoonhoven. Na twee jaar HKArnhem (vrije kunst) volgde hij een theateropleiding en is sinds 1999 tevens werkzaam als zelfstandig theatermaker.

https://www.veluwseprimitieven.nl/

 

Philomeen Rowaan

Trouvailles of troevajes, Vondelingen. Ik vind, assembleer, componeer tot een nieuw, vaak speels beeld ontstaat dat verwondert maar ook, door de materiaalkeuze, rust geeft. Aspecten als balans/disbalans, ton-sur-ton/contrast zijn kenmerkend. Alledaagse verwondering.

 

Loes van Schaaijk

Het materiaal voor mijn collages komt uit oude tweedehands boeken, die een link vormen met mijn voorliefdes zoals: de historie van Amerika en Engeland, natuur en plattegronden. In de reliëfs worden stukken papier op elkaar geplakt zodat er een vorm ontstaat.

http://www.loesvanschaaijk.nl/

 

Aart Schinkel

Het werken met textiel heeft mij altijd aangetrokken. Via breien en borduren terecht gekomen bij het traditionele patchwork en quilten. Na enige jaren wilde ik uit het traditionele keurslijf stappen en eigen ontwerpen en andere materialen gebruiken.

Mijn werk heeft nog steeds katoen als basis, maar nu aangevuld met synthetische stoffen, plastics, gebruik van geprinte foto’s, roestige voorwerpen en roestwater. Ik werk tegenwoordig naar aanleiding van een thema, waarvoor ik onderzoek moet doen en technieken moet kiezen en/of aanleren. Een ontwerp ontstaat gaandeweg in mijn hoofd.

 

Paula Slotboom

Ik hou van vrouwenlichamen, ze zijn mooi. Maar de eigenaressen zien dat vaak niet.

Vrouwenlijven dus. Die van m’n vriendinnen bijvoorbeeld: ik vind ze prachtig en zij vinden mij mooi. Maar die liefde op onszelf richten lukt op de een of andere manier maar niet. Tot ik ze schilder. Dan kijken ze naar zichzelf op het doek en vinden ze zich prachtig. Dat is mooi toch?

https://paulaslotboom.wixsite.com/kelimons

 

Marga Staartjes

Opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem. Ik vervaardig kleine oplages sieraden van glas in eigen beheer. Voor mijn collecties gebruik ik vaak foto’s die ik dagelijks maak van allerlei onderwerpen en situaties. Het thema dat uitgewerkt is in het laatste jaar heeft alles met de corona tijd te maken. Te zien zijn verschillende varianten van het viruscollier gemaakt naar aanleiding van de vele TV-beelden met het corona virus.

https://hedendaagsesieraden.nl/2017/06/23/marga-staartjes/

 

Leonie Staman

Leonie Staman, ook wel GeoLeo genoemd omdat haar prints en producten altijd geometrische zijn, creëert haar werken met behulp van ambachtelijke technieken en zelf ontworpen tools.

Ze heeft een grote fascinatie voor geometrische patronen, maar vindt de meeste patronen in onze hedendaagse omgeving vaak te strak, perfect en dus voorspelbaar. Perfect is volgens haar niet speciaal genoeg. “Daarom geef ik mijn geometrische ontwerpen een gezonde dosis karakter mee door zo veel mogelijk met mijn handen te werken.”

Toch is ze zelf ook aardig perfectionistisch en zijn haar werken tot in de puntjes verzorgd. Door dit perfectionisme te combineren met de imperfecties van het ambachtelijke maakproces creëert Leonie haar eigen geometrische universum met hypnotiserende patronen vol details om in te verdwalen.

https://www.detoffetoko.nl/leonie-staman

 

Lia Stouten

Lia Stouten is grafisch kunstenaar. Ze maakt boeken, prenten en ruimtelijke installaties en werkt met diverse druktechnieken op verschillende soorten papier. Haar passie voor papier is terug te vinden in haar prenten en boeken, waarin ze regelmatig papier verwerkt dat door haarzelf is geschept. Ook de toevoeging van taal en letters spelen een rol. Regelmatig bedenkt ze concepten waarin het kunstenaarsboek centraal staat. Het schept de mogelijkheid om een nieuwe wereld in lijn, vorm en kleur weer te geven. Ook het kleurgebruik is te herleiden naar haar liefde voor de natuur. Zie bijvoorbeeld de Natuurboekjes ‘Mijmeringen in blauw’ of ‘Groen geluk’. Ze zijn geïnspireerd op lucht, plantengroei en aarde. Stouten is lid van de landelijke vakgroep van grafici het Grafiekplatform.

https://www.liastouten.nl

 

Michel Tijsterman

Michel Tijsterman woont en werkt in Arnhem. Zijn atelier is gevestigd midden in de stad, in het gebouw waar vroeger het Gelders Archief heeft gezeten. Een mooie plek om zijn oeuvre te bewaren en uit te bouwen. Met vlotte toets schildert hij allerhande schilderijen met acrylverf. De schoonheid van zijn onderwerpen, vindt hij vaak in het alledaagse. Michel is altijd op zoek om een onderwerp op een eenvoudige manier weer te geven. In zijn werk hint hij nadrukkelijk naar kunstenaars als die van de Cobragroep, maar ook naar het wat meer naïeve werk van bijvoorbeeld een Henri Rousseau. Door zijn voorgangers te bestuderen heeft hij een hele eigen stijl ontwikkeld die dicht tegen de popart aanschuurt, maar toch eigen genoeg om zich een eigen identiteit te verschaffen.

Zijn werk heeft, mede door het laagdrempelige karakter, al menig huiskamer gevonden. In binnen- en buitenland.

https://www.micheltijsterman.nl/

 

Ineke de Vries

Mozaïek blijft een uitdagende techniek voor mij. Structuren kunnen ingewikkeld, regelmatig of onregelmatig zijn, of bestaan uit een simpel streeppatroon. Het spelen met kleuren is een waar genoegen. Daarnaast verwerk ik graag gevonden voorwerpen in koppen van hout.

http://ineke-de-vries.nl

 

Ditte Wessels

Fotograaf Ditte Wessels (1937) isaAfgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Op de verkoop tentoonstelling laat ze architectuurfoto’s zien in zwart/wit (bariet afdrukken) en in kleur.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ditte_Wessels

 

Gülay Yildirim

Ik ben Gülay Yildirim. Al van kleins af aan heb ik een passie voor tekenen en schilderen. Op de basisschool heb ik zelfs een tekenwedstrijd gewonnen. De laatste jaren heb ik mijn passie/hobby weer opgepakt en meerdere schilderijen gemaakt . Als ik bezig ben met schilderen kom ik in een hele andere wereld.

 

Hetty van de Zande

Hetty van de Zande (Curaçao). Zoals de Hollandse landschapskunstenaar opgetogen wordt van knotwilgen , brede rivieren en tulpen, wordt Hetty geïnspireerd door de Caribische onderwaterwereld. Werkend met klei ontstaan in haar handen als vanzelf organische en geometrische vormen zoals die aan te treffen zijn in de zee. Haar werk is zowel krachtig als verfijnd met thema’s als groei en vergankelijkheid, micro en macro.

https://hettyvandezande.nl

 

 

Leave a reply