ineke facebook profielfotoOpgeleid als docent handvaardigheid werkte ik met allerlei materialen. Maar tegels, aardewerk en porselein waren nog onbekend terrein.

Feestelijk mozaïek
Ik werd aangetrokken door de feestelijke en soms luxueuze uitstraling van mozaïek door de telkens veranderende weerkaatsing van het licht. Het fascineert mij om verschillende materialen en voorwerpen op een originele manier in mozaïek te verwerken of te combineren. Van dingen uit de natuur tot voorwerpen achter uit de kast of uit de boedel van je oma.

Kunst of kitsch?
Is het kunst; is het kitsch? Dat kan me eigenlijk niet schelen, zolang ik er maar een uitdaging in vind en het resultaat mijn toets der kritiek kan doorstaan.

Ontwerpen met brokjes en vlakjes
Het ontwerpen van mozaïek kan lastig zijn, omdat je met brokjes en vlakjes werkt. Hoe snel is een lijn met potlood of een streek met verf op papier gezet… Je moet denken in vlakken en rekening houden met de voegen.

Patronen en structuren
Bovendien kan de kleur van de voeg een werkstuk maken of breken. Mijns inziens moet je niet louter willen ‘tekenen’ met mozaïek. Het leent zich bij uitstek goed voor het maken van structuren en patronen.